//////

Oczywiście, nie ma czasu, by leguminą zajmować się na co dzień, ale czasami, w chwilach uroczystych… W dodatku może ktoś ze znajomych zechce Was namówić na urządzenie skład­kowego Sylwestra z kolacją. Zgódźcie się, a zanim ktokol­wiek zdoła coś powiedzieć w sprawie podziału dań do zro­bienia, krzyknijcie — „ja zrobię leguminę”. Będzie to danie oryginalne i eleganckie. Praca, jaką wykonacie, jest czysta, i pachnąca. A reszta amatorów składkowej zabawy nieęh stoi w ogonku po schab, skrobie ryby, ugania się za cielęcia ną na pieczeń, patroszy indyka, kraje jarzyny na sałatkę i w rezutlacie w czasie całej imprezy pachnie kombinacją ryb, jarzyn i perfum.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *