//////

Sprzęty, w które wyposaża się kuchnie, zarówno te domowe, jak i restauracyjne powinny charakteryzować się niezawodnością. Nie zawsze jednak tak jest, dlatego coraz więcej osób, nie chce kupować nowych sprzętów, których gwarancja trwa zaledwie dwa lata i decyduje się na takie, które są już używane, bez gwarancji, ale sprawne. Wychodzą z założenia, że skoro sprzęt działał przez wiele lat, to będzie działał nadal. Oszczędność stała się modna, bo skoro można mieć coś taniej, to po co przepłacać. Urządzenia gastronomiczne, które kupuje się w komisach handlujących takimi sprzętami, są z reguły w dobrym stanie, a nawet jeśli mają jakiś defekt, to można liczyć na taką informację, a nawet spory rabat. Sprzedającym także zależy bowiem na tym, aby jak najszybciej pozbyć się sprzętu, bo z każdym upływającym rokiem traci on na wartości i chcą odzyskać pieniądze, które zostały już zainwestowane. Warto się przełamać i nie skreślać od razu używanych rzeczy. Niejednokrotnie służą o wiele dłużej niż te, na które wydało się dużo pieniędzy. 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *