//////

Jajka powinny się znajdować w naszej diecie na ważnym miejscu, ponieważ kryją one w sobie wiele dobrodziejstw. Przede wszystkim są źródłem cennego białka, jakie jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Należy zatem koniecznie zastanowić się nad tym, jakie mamy w tym zakresie możliwości do wykorzystania, by jajko podawać na wiele rozmaitych sposobów, a nie cały czas tak samo. W ten sposób można rzeczywiście przygotować coś wspaniałego, co będzie zachęcało naszą rodzinę do jedzenia. Jajecznicę można podać nie tylko w tradycyjny sposób, ale także na bekonie, z boczkiem pokrojonym w kostkę i cebulą albo ze szczypiorkiem. Ciekawym rozwiązaniem jest także jajecznica z pomidorami, dzięki czemu można sobie takie śniadania dość mocno urozmaicić. Oprócz tego można przygotować wiele różnych sałatek z gotowanym jajkiem i pokrojonym w kostkę. Mogą to być sałatki z wędzonym kurczakiem albo tuńczykiem, a więc wyśmienite dania, jakie na pewno zrobią na nas spore wrażenie w takiej sytuacji. Oprócz tego należy się zastanowić nad tym, jak podać jajka gotowane, gdy chcemy zrobić to na szybko. Majonez można zastąpić sosem tatarskim, co odmieni nasze jajka dość mocno. Można także wyciągnąć żółtka, wymieszać je ze startym serem i majonezem i nadziewać ugotowane połówki jajek. Można do tego dodać odrobinę papryki w proszku albo koperku czy pietruszki, tworząc ciekawe odmiany nadzienia. Możliwości jest całkiem sporo, więc na pewno warto je wykorzystać w taki sposób, jaki nam najbardziej odpowiada.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *